Köşeli mi, rezervuarla mı, asma mı, duvara sıfır mı gibi uzayıp giden bir liste karşısında kafanızın karşımasını istemiyorsanız klozet alımından önce neye ihtiyaç duyduğunuzu iyice hesap etmelisiniz. Bütçeyi de elbette düşünerek konforunuzun en üst seviyeye getirecek, tarzınızı da yansıtan bir klozet için notlarınızı almaya başlamalısınız.
İlk önce banyonuzun metre karesi, klozeti konumlandıracağınızı alan önemli olacaktır. Tuvaletin merkez hattından herhangi bir engele mesafesinin minimum 40 cm olacak şekilde ayarlanması çok önemlidir.
Mekânın dar olması alan tasarrufu sağlayan modellerin sizin için önemli olacağının işaretini verir. İki parçalı veya tek parçalı klozetlerden mi alacağınıza, asma mı yoksa yerden bir klozetin mi banyonuzda sizi rahat ettireceğini incelerken, asma klozetlerin alan tasarrufu dışında pratik temizlik imkânları sunduğu gerçeğini göz önüne getirmeyi unutmamalısınız.
Günümüzde kişinin boyu ve kilosunu göz önüne alınarak farklı ölçülerde klozet ve bideler tasarlanmaktadır. Bunun dışında bedensel bir sıkıntı yaşayanlar için özel tasarlanmış modellerde mevcuttur. Bundan dolayı konforunuzu en üst seviyeye çıkaracak ürün modellerini incelemenizde fayda vardır.
Klozet seçimlerinde su tasarrufu sunan, iç haznelerinin kanalsız olması sebebiyle rahat temizlik imkânı sunan rimless özelliğine sahip klozetler ile kolayca temizliğinizi yapabilirsiniz. Kanalsız forma sahip klozetlerin yapıları itibariyle daha az su ve deterjan kullanımına olanak verdiğini daha ekolojik ürünler olduğu notunu ihtiyaç listenize eklemeyi ihmal etmeyin.
Formal açıdan birbirine çok benzese de Dura klozetlerde olduğu gibi ultra hijyen teknolojisine sahip vitrifiye ürünleri seçmek sizi ve ailenizi daha uzun süreli hijyen ile buluşturacağını unutmayın.
Klozetinize uyumlu yavaş kapanan, tak çıkar özelliği ile hayatınıza pratiklik getiren klozet kapaklarından birini seçerek banyonuza ve hayat tarzınıza en uyun klozeti seçebilirsiniz.